الکتروموتور

الکتروموتور چیست؟

الکتروموتور چیست؟

در واقع، الکتروموتورها انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. انرژی الکتریکی تامین شده توسط جریان الکتریکی درون سیم پیچ با میدان مغناطیسی تعامل دارد. این فعل و انفعال منجر به حرکت گشتاور شده و در نتیجه انرژی مکانیکی تولید می شود. تفاوت الکتروموتور و دینام در انرژی ورودی و خروجی آنهاست. آلترناتور یا دینام ها انرژی مکانیکی مانند جریان آب و باد را دریافت و انرژی الکتریکی حاصل عملکرد آنها ست در صورتی که الکتروموتورها انرژی الکتریکی را دریافت کرده و انرژی مکانیکی را تولید می کنند.

تاریخچه الکتروموتور

در ۱۸۸۲ نیکولا تسلا اصول میدان مغناطیسی دوار را پایه گذاری کرد و راه را برای استفاده از میدان دوار به عنوان یک نیروی مکانیکی باز کرد. در سال ۱۸۸۳ او از این اصول برای طراحی یک موتور القایی دو فاز استفاده کرد. در ۱۸۸۵ گالیلئو فراریس (Galileo Ferraris) مستقلاً تحقیقاتی را در این باره آغاز کرد و در ۱۸۸۸ نتایج تحقیقات خود را در قالب مقاله ای به آکادمی سلطنتی علوم در تورین ایتالیا ارائه داد.
حرکتی که نیکولا تسلا در ۱۸۸۸ آغاز کرد چیزی بود که امروزه برخی از آن به عنوان انقلاب صنعتی دوم یاد می کنند، چرا که این حرکت به تولید آسان تر انرژی الکتریکی و همچنین امکان انتقال انرژی الکتریکی در طول مسافت های طولانی انجامید. قبل از اختراع موتورهای جریان متناوب به وسیله تسلا موتورها به وسیله حرکت دائم یک هادی در میان میدان مغناطیسی ثابت به حرکت در می آمدند. تسلا به این نکته اشاره کرد که می توان کلکتورهای موتور را حذف کرد بطوریکه موتور به وسیله میدانی دوار به حرکت در آید. تسلا بعدها موفق به کسب حق امتیاز شماره ۰٫۴۱۶٫۱۹۴ ایالات متحده برای اختراع موتور خود شد. این موتور که در بسیاری از عکس های تسلا نیز هست نوع خاصی از موتور القایی بود.
در سال ۱۸۹۰ میخایل اسیبوویچ یک موتور سه فاز روتور قفسی اختراع کرد. این نوع موتور امروزه به طور وسیعی برای کاربردهای گوناگون استفاده می شود.

انواع الکتروموتور

  • • موتور DC
    1. موتور سری
    2. موتور موازی
    3. موتور کمپوند
    4. موتور خود تحریک
    5. موتور مغناطیس دائم (PMDC)
  • • موتور AC
    1. موتور القایی
    2. موتور سنکرون
  • • موتورهای خاص1. موتور پله ای
    2. موتور DC بدون جاروبک
    3. موتور هیسترزیسی
    4. موتور رلوکتانسی
    5. موتور اونیورسال

کاربردهای الکتروموتورها

  • انواع خودروهای برقی
    اسباب بازی های متحرک
    انواع دوچرخه و اسکوترها
    برف پاک کن و بخاری خودرو
    مته ها
    پمپ های آب
    هارد دیسک ها
    ماشین های لباسشویی
    تجهیزات صنعتی
    فن و پروانه‌های صنعتی
    پمپ‌ها و دمنده‌ها
    ماشین آلات
    کاربری‌های خانگی
    تجهیزات انرژی
    دیسک درایوها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *